15 Apr

Muslibar er ikke nødvendigvis ikke dårligt

kornfri Muslibar

Muslibar er en af ​​de fødevarer, der kommer med en kæmpe helbredshalo – og hvis du vælger klogt, kan du få en skål af protein, fiber og sunde fedtstoffer. “Men der er mange landminer, når det gælder valg af muslibar,” siger Lauri Wright, Ph.D., formand for afdelingen for ernæring og diætetik ved University of North Florida i Jacksonville. “Du skal være en meget erfaren forbruger for at finde den sundeste.”

Vi gjorde en stedet kontrol af muslibar markedet, undersøger ernæring, ingredienser og mærkning på 38 produkter for at identificere de faktorer, du skal passe på, når du laver dit muslibar valg.

Hvad er serveringsstørrelsen?

Typisk er den betjeningsstørrelse, som producenten anbefaler, betydeligt mindre for muslibar end for andre, mindre tætte kornarter. Men det betyder ikke, at folk spiser mindre af det.

MERE OM SUNDHEDET SPISNING

CRs sunde snacks

Er kartofler god til dig?

Er Trail Mix godt for dig?

Er honning god for dig?

Grøntsaft: Ikke så sundt som du tror

Consumer Tests Food Test Team spurgte 124 forbrugere om at hælde ud deres typiske mængder af korn med lav densitet (Cheerios), en medium-densitet (Quaker Havregryn Kvadrater) og højdensitetsmuslibar (Quaker Simply Oats, Honey, Raisins & mandler).

Muslibar har ikke altid meget sukker

90% af deltagerne hældte mere end den anbefalede serveringsstørrelse af alle korntyperne. Men jo tættere kornet, desto mere overskred de serveringsstørrelsen. For muslibar var den gennemsnitlige “overpour” 282 procent. En servering, der betyder stort, betyder, at man bruger to til fire gange kalorier, fedt og sukkerarter, der er anført på etiketten Næringsfejl.

Muslibar er lækkert at have

Den anbefalede serveringsstørrelse på muslibar pakker vi kiggede på varierede fra ¼ til ¾ kop. “Hvis du sammenligner ernæringsoplysningerne mellem korn – men ikke kontrollerer serveringsstørrelserne – kan du basere din købsbeslutning på misinformation,” siger Ellen Klosz, en CR-ernæringsekspert.

Muslibar kan ligesom mange kornprodukter være en vigtig kilde til sukker arter. “Det varierer imidlertid meget. I de produkter, vi så på, varierede sukkerindholdet fra 1 til 14 gram pr. Portion, “siger Klosz.

Faktorer, der påvirker indholdet af sukker arter, er tilsætningen af ​​”sødestoffer” såsom tørret frugt og chokolade, og om produktet indeholder en eller flere typer tilsat sukkerarter. Men selv da er det svært at lave generelle antagelser, som f.eks. “Muslibars med chokolade er altid højere i sukkerarter.” For eksempel lyder Quaker Simply Muslibar Havre, Apple, Tranebær og Mandler som det ville være lavere i sukkerarter end Nature’s Path Love Crunch Dark Chocolate & Red Berries, men de har omtrent samme mængde -13 og 12 gram per ½ kop, henholdsvis.

Muslibare skal være sundere i fremtiden

“Hvis et produkt indeholder tørret frugt, er nogle af sukkerne de, der er naturligt til stede i frugten,” siger Klosz. “Hvad du vil begrænse, tilsættes sukker arter.” For eksempel, selv om 1/3 kop Wildway kornfri Muslibar Bananødder har 9 gram sukkerarter, kommer den fra de datoer og bananer, den indeholder; kornet har ingen tilsatte sukker arter.

FDA vil kræve, at producenterne adskiller samlede og tilsatte sukkerarter på Nutrition Facts-etiketter, der begynder i 2020, men nogle virksomheder – f.eks. Bear Naked, Michele’s Muslibar, Mors bedste og Naturens Path – gør allerede.

Hvis du ikke ser en tilsat sukkerlinie på etiketten, skal du kontrollere ingredienslisten. Hvis en type sukker er opført højt eller der er mange typer, kan du antage, at meget af indholdet af sukkerindhold tilsættes. “I almindelighed vil du beholde tilsatte sukkerarter så lavt som muligt,” siger Klosz. “Men indtil der tilsættes tilsatte sukkerarter på fødevareetiketter, er en god tommelfingerregel ikke mere end 8 gram sukkerarter pr. Portion.”